Kampaň obyčejného hrdinství: Změna začíná u každého z nás

Věříte, že i ty nejmenší činy mohou mít velký dopad? Pokud ano, pak je pro vás tu kampaň obyčejného hrdinství. S 13 aktivitami ve 7 výzvách máte příležitost přispět k ochraně životního prostředí a ukázat, že i jednotlivci mohou měnit svět kolem sebe.

Principy kampaně

Kampaň obyčejného hrdinství vychází z přesvědčení, že když budeme dělat pozitivní kroky vpřed, i když jsou malé, mohou vést k velkým změnám. Trvá do 12. května a je otevřená pro jednotlivce, školy i kolektivy.

Každý má možnost přispět

I když se zdá, že problémy jako jsou klimatické změny jsou příliš velké na to, aby je mohl jednotlivec ovlivnit, každý z nás má svou vlastní moc. Ať už jde o výměnu neúsporné žárovky, přechod na zelenou energii, podepsání petice nebo volbu správných politiků, každý krok má svůj význam.

Aktivity s reálným dopadem

Kampaň nabízí konkrétní tipy na aktivity, které mají skutečný dopad na životní prostředí a často i na naše peněženky. Od výměny neekologických spotřebičů po podporu udržitelných politik, možnosti jsou mnohé.

Jak se zapojit

Kampaň běží od 1. dubna do 12. května 2024 a přihlásit se může každý, kdo má zájem. Ne všechny aktivity jsou vhodné pro děti přímo, ale i ony mohou ovlivnit dospělé kolem sebe a pomoci jim s plněním výzev.

Výzvy kampaně

Deníček výzev a aktivit umožňuje organizacím i jednotlivcům trénovat aktivní občanství a motivovat ostatní k udržitelnějšímu životnímu stylu.

Každý z nás má moc změnit svět kolem sebe. A kampaň obyčejného hrdinství nám dává nástroje a příležitosti, abychom to mohli udělat. Nezastaví klimatické změny, ale může mnoha lidem ukázat, že lze něco udělat na své osobní úrovni, ve své domácnosti, v komunitě i na úrovni státu. 

Organizacím i aktivním lidem nabízí kampaň příležitost trénovat aktivní občanství. Dětem a dospělým dává prostor komunikovat a motivovat lidi ze svého okolí k udržitelnějšímu způsobu života. Jednotlivcům pak poskytne jednoduché konkrétní návody, jak zmírňovat svůj osobní dopad na životní prostředí.

Více informací o kampani obyčejného hrdinství najdete zde.

Prohlédněte si také

Posedlost plastem odvádí naši pozornost od skutečných nebezpečí

Posedlost plastem odvádí naši pozornost od skutečných nebezpečí

Hrou k udržitelnému chování

Hrou k udržitelnému chování